ANALYS: Modo segrade efter en stark laginsats bakåt

En fartfylld kväll på Fjällräven Center där vi fick se hemmalaget Modo knipa alla tre poängen mot gästande Oskarshamn. Detta efter att man samlat kraft på nytt och återerövrade matchen igen, med hjälp av ett starkt försvarsspel och målvaktsspel.

Modo öppnade matchen starkt och fick genom en straff och mycket annat till en 3-0 ledning. Men det var inte på grund av den starka starten som man vann matchen, utan det var på grund av ett starkt försvarsspel och än starkare målvaktsspel. Oskarshamn hade statistiken gällande skott på mål där man sköt hela nio skott mer än Modo, trots det lyckades man inte besegra Modo ikväll.

Ett nytt Oskarshamn efter periodpausen

Man spelade med stort självförtroende under hela andra perioder men återigen stod Modos målvakt Erik Hanses i vägen för det mesta. Trots momentum under hela perioden får man inte in mer än en reducering. Periodpauserna skulle dock fortsätta spela in. En forcering i början av sista perioden ledde både till ytterligare en forcering och till och med en kvittering, man var tillbaka i matchen. Hanses skulle dock fortsätta storspela.

Modo med nya krafter

Ett snabbt svar genom att trycka dit 4-3 gjorde att man nu säkert kunde spela av sista minuterna och göra slutresultatet 5-3 i sista sekund. Man tog helt enkelt över matchen igen efter att Oskarshamn börjat spela för ivrigt och med en säker målvakt bak så blir det inga konstigheter att ta med sig alla tre poäng.