Hemmastarka BIK Karlskoga tog två poäng – bröt mäktig svit

Den tidiga seriefinalen mellan Mora IK och BIK Karlskoga blev precis en match i publikens smak. Efter en jämn match där målen avlöste varandra, vände Karlskoga och vann i förlängning.

Tabellettan från Dalarna, Mora IK, gästade under kvällen tvåan BIK Karlskoga i kokande Nobelhallen på fredagskvällen. Viktiga poäng stod på spel när kombatanterna skulle göra upp i toppmötet.

Bortalaget med elva raka vinster fick en riktig smakstart på den glödheta matchen. Klockan hade inte ens slagit tre minuter på jumbotronen innan Moras poängspruta, Pierre Engvall sköt 1-0 efter en fin prestation mitt i slottet. Innan periodens slut hade Karlskoga möjligheten att kvittera när Victor Ejdsell fick chansen på straff. Värmlänningen missade dock och resultatet stod sig perioden ut.

Tätt målflöde i andra

I den andra akten blev det ombytta roller. Tränare Tobias Thermells gäng öppnade andra periodens målskytte efter fem minuter via Henirk Rommel. Efter det skulle målen komma i tät följd efter varandra. För redan tre minuter senare återtog Mora ledningen via Fabian Gunnarsson, för att sedan se Theodor Lennström kvittera på nytt för Karlskoga.

Matchens blev allt grinigare och känslorna på isen började flöda. Utvisningar delades ut till båda lagen som kunde sätta bra press på varandra i spelformen. Norrmannen Thomas Valkvae-Olsen utnyttjade det numerära överläget bäst och 3-2 till BIK var ett faktum.

Ännu en kvittering blev verklighet i matchen, 23-åringen Jacob Nilsson lirkade in pucken bakom Andrew Engelage till 3-3 efter sex minuter. Efter målet blev matchen något mer avvaktande, men båda fortsatte spela i hög fart utan att få till några klockrena chanser och matchen gick till övertid. I förlängningen tog det dock dryga minuten innan den spelskickliga backen Henrik Larsson avgjorde på en kontring och därmed bröt Moras mäktiga svit på elva raka matcher.

BIK Karlskoga – Mora IK 4 – 3 e. förl (0-1, 3-1, 0-1, 1-0)
0-1 (02.43) Pierre Engvall (Kevin Goumas)
1-1 (25.33) Henrik Rommel (Fredrik Höggren)
1-2 (28.11) Fabian Gunnarsson (Marcus Sirén, Robin Johansson)
2-2 (29.21) Theodor Lennström (Alexandre Lavoie, Victor Ejdsell)
3-2 (34.25) Thomas Valkvae-Olsen (Alexandre Lavoie, Henrik Larsson), spel fem mot fyra
3-3 (45.59) Jacob Nilsson (Mathias Bromé, Henrik Eriksson)
4-3 (61.15) Henrik Larsson (Carl Persson)
Skott: 34 – 25 (5-9, 20-6, 8-10, 1-0)
Tekningar: 39 – 28
Utvisningar BIK: 6 MIK: 6
Domare: Johan Nordlöf
Linjemän: Marcus Bojling, Peter Almerstedt