Hästen vann jumbomötet

0
415

Vita Hästen vände ett 3-0-underläge och slog Södertälje med 5-3 hemma i Himmelstalundshallen. Detta innebär att man nu rycker ifrån Södertälje som man tidigare var delad tabelljumbo med.

Matchen började i Södertäljes favör då William Kaijser fick göra sitt första mål i SSK-tröjan för säsongen halvvägs in i den första perioden. Med bara två minuter kvar av den första perioden utökade gästerna sin ledning till 0-2 genom Fredric Weigel.

Den andra perioden innehöll en hel del utvisningar och båda lagen fick utdelning i numerärt överläge. Först gjorde Johan Skinnars 0-3 för gästerna i powerplay och matchen såg då ut att vara avgjord. Men Vita Hästens egna produkt Marcus Eriksson gjorde 1-3 i powerplay och kort efter gjorde Rickard Palmberg 2-3 och Hästen var helt plötsligt med i matchen igen.

Vita Hästen spelade mer desperat hockey i den tredje perioden och gick hårt för att få en kvittering. Efter att spelet gått fram och tillbaka under än längre tid så lyckades Marcus Eriksson få in en kvittering och göra sitt andra mål för kvällen. Det tog sedan bara 23 sekunder för hemmalaget att näta igen då Rickard Palmberg hittade nät för andra gången denna kväll och Hästen hade vänt matchen. Södertälje fick sedan ett powerplay sent i den tredje perioden och väldet att plocka målvakten. Men istället för en kvittering så utökade Hästen sin ledning till 5-3 genom Jesper Samuelsson i tom bur.

Vita Hästen har nu vunnit sina två senaste matcher och lämnade ikväll jumboplaceringen som man tidigare har delat med Södertälje.