Hästen tillbaka på vinnarspåret

Vita Hästen vann med 4-1 ikväll mot AIK i ett kokande Himmelstalundshallen. Östgötarna klev i samband med kvällens drabbning om Björklöven och AIK i tabellen upp till en niondeplats.

Hemmalaget tog ledningen i den andra perioden genom Kevin Elgestål. Rickard Palmberg utökade sedan ledningen till 2-0 i powerplay. 2-0 skulle sedan bli 3-0 då Emil Eriksson gjorde sitt första mål i Hästentröjan på en kontring.

Elgestål fick matchstraff

I samband med att den andra perioden tog slut blev det lite heta känslor mellan lagen. Hästens Kevin Elgestål fick matchstraff för abuse of officials. AIK fick starta den tredje perioden med fem minuters powerplay och gjorde då 3-1 i den spelformen. Hästen lyckades dock hålla undan och vann till sist med 4-1 då Erik Olsson nätade i tom bur.

Matchfakta: HC Vita Hästen – AIK 4-1 (0-0,3-0,1-1)

1-0 22:20 Kvin Elgestål (Kruise Reddick, Simon Mitman)

2-0 25:20 Rickard Palmberg (Simon Pitman, August Gunnarsson) spel fem mot fyra

3-0 38:43 Emil Eriksson (Mattias Kalin Henrik Bankelius)

3-1 40:43 Daniel Olsson-Trkulja (Michael Lindqvist) Spel fem mot fyra

4-1 58:22 Erik Olsson

Skott: 26-32

Räddningar: 31-22