Luleås sportchef Stefan "Skuggan" Nilsson (höger) var förut assisterande tränare i klubben. Samtidigt var Joakim Fagervall (vänster) huvudtränare. Fagervall tränar idag Björklöven. Foto: Bildbyrån

Förra säsongen fick två av Luleås talanger prova på att spela Allsvensk hockey med Björklöven. Nu kan fler få chansen, då klubbarna kommer sammabeta med varandra även nästa säsong.

Det var Pontus Själin och Anton Toolanen som på lån fick spela för Björklöven denna säsong. Även kommande säsong kommer Luleå samarbeta med den Allsvenska klubben. Mycket på grund av det geografiska läget lagen emellan. Däremot kommer Luleå inte sammabeta med deras tidigare samarbetspartner Asplöven den kommande säsongen, då Asplöven sedan en säsong tillbaka spelar i Division 1.

Det blir inget djupare samarbete på det sättet. Sen är det kanske ingen konstighet att vi har samtal med Björklöven, i och med att det är den allsvenska klubben som nu ligger geografiskt närmast. Vi hoppas att vi har möjlighet att placera nån av killarna där så att de får spela matcher, säger general managern Stefan “Skuggan” Nilsson till Norrbottens-kuriren.

“Inget exklusivt avtal”

“Skuggan” Nilsson menar dock att detta avtal med Björklöven inte är något exklusivt avtal. Luleå kommer om möjligheter ges sammabeta med andra Allsvenska klubbar också.

Det blir inget exklusivt avtal, att vi bara jobbar med Björklöven. Utan vi vill ha möjligheten att kunna jobba med andra allsvenska klubbar som då kanske har möjlighet att ta emot killar, säger “Skuggan” Nilsson till Norrbottens-kuriren.

Kommentarer

Kommentarer