Comebackande stjärnan målskytt i Modos kross

Henrik Björklund var tillbaka i Modo efter nio matchers frånvaro. Och han kunde inte fått en bättre start. Han blev nämligen målskytt när Modo stod för en total överkörning av gästerna och vann med hela 7-1.

Modos stjärnforward Henrik Björklund har på grund av en skada varit indisponibel i nio raka matcher. Till kvällens hemmamatch mot Almtuna var han dock tillbaka, och vilken comeback det blev. Vid ställningen 2-1 i andra perioden klev den comebackande Björklund fram och satte 3-1 målet. Ett mål som kom att påverka matchutgången i högsta grad.

Total kross från Modo

Målet blev starten på en total överkörning från Modos sida. Efter 1-1 i första perioden ryckte man ifrån i andra och skaffade sig en 4-1 ledning. Tredje perioden var lika klar även den och matchen slutade till slut hela 7-1. Det var aldrig något snack om saken denna kvällen. Modo var klart bättre än Almtuna på alla delar av isen och var dessutom väldigt effektiva i anfallsspelet. Målvakten Isak Wallin bommade igen i målet efter Almtunas ledningsmål och anfallsspelet bjöd på stor energi. För Almtunas del var det en tyngre match. Man lyckades inte alls komma upp i någon vidare nivå och hade enorma problem med Modos frejdiga anfallsspel. En rejäl uppryckning lär krävas i nästa match mot Södertälje.

Straffmiss vid ställning 1-1

Värt att notera är att Modo dessutom kunde kosta på sig en straffmiss i första perioden. Vid ställningen 1-1 åkte Emil Molin fram men avslutade på Almtunakeepern Arvid Ljung. Molin tog dock revansch genom två assist senare i matchen. Därmed blev han poängbäst i hemmalaget tillsammans med Magnus Högström som gjorde två av lagets mål och Tim Wahlgren som stod för ett mål och en assist.