Björklöven sänkte Tingsryd inför storpublik i T3-center

Hemmastarka Björklöven tog under fredagen emot formstarka Tingsryd hemma i T3-center inför storpublik. Björklöven chockade bortalaget med ett målkalas inledningsvis.

Matchen började i ett högt tempo under de första minuterna där lagen känner på varandra. Redan fyra minuter in i matchen får dock hemmalaget Björklöven en smakstart när amerikanen Cody Murphy gör 1-0. Björklöven fortsätter att spinna vidare på den inslagna vägen och gör två minuter senare 2-0 via Linus Boström.

Chockenstarten för Tingsryd blir sen bara värre när Austin Farley sätter 3-0 efter tio minuters spel. Fem sekunder kvar i den första perioden får Tingsryd hämta andan, med en viktig reduceringspuck i power-play inför andra perioden.

Tingsryd svarar fort

I mittakten kom Tingsryd ut efter den dåliga första perioden och ville svara upp fort. Det gjorde man genom att redan efter 28 sekunders spel pricka in den viktiga reduceringspucken. Målet gjordes av Johan Eriksson.

Tingsryd får i inledningen ett gyllene läge att kvittera när de får spela fem mot tre. Magnus Sundquist och hans lag får dock ingen utdelning den här gången i spelformen. Istället är det Björklöven som ökar på sin ledning till 4-2 ett par minuter senare, i power-play.

Tingsryd ville inte ge sig och skapade en dramatisk avslutning till slut när de reducerade till 4-3 genom Adam Åkesson. Björklöven lyckades ändå, trots en sista ansträngning från bortalaget, hålla undan och vinna.

IF Björklöven – Tingsryd AIF x – x (3-1, 0-1, 0-0)
1-0 (03.44) Cody Murphy (Zach Hamill, Linus Boström)
2-0 (06.12) Linus Boström (Niklas Pavel, Cody Murphy)
3-0 (10.23) Austin Farley (Lucas Sandström, Christian Bull)
3-1 (19.55) Jacob Dahlström (Zackary Phillips, Niklas Johansson), spel fem mot fyra
3-2 (20.28) Johan Eriksson (Nicolai Bryhnisveen, Daniel Norbe)
4-2 (49.16) Cody Murphy (Zach Hamill, Jacob Andersson)
4-3 (57.55) Adam Åkesson (Zackary Phillips)
Skott: 30 – 20 (12-6, 10-5, 8-9)
Tekningar: 30 – 27
Utvisningar BIF: 10×2 TAIF: 10×2
Domare: Joakim Bodén
Linjemän: Marcus Olsson, Jimmy Andersson