Björklöven besegrade Modo i Norrlandsderbyt

5400 personer såg ikväll när Björklöven vann kvällens Norrlandsderby mot Modo med 3-2. En bekant Modoprofil satte även sina spår i matchen – fast för Björklöven.

Matchen inleddes i ett högt tempo och båda lagen skapade farliga lägen. Modo fick tidigt ett farligt läge då Emil Molin testade Björklövens målvakt Adam Werner. Efter det skapade både Björklöven och Modo spel i varandras försvarszoner. I periodens sjätte minut började Modo ta över spelet mer och tryckte tillbaka hemmalaget i sin zon. Kort efter det kom 1-0 för gästerna. Tobias Ericsson fick till ett hårt backskott från blålinjen som gick stolpe in. Björklöven skulle dock få utdelning innan periodpausen. Efter att skapat lite mer trafik framför Modokassen kom till sist kvitteringen. Den förre Modospelaren Austin Farley satte på ett direktskott 1-1 och skottet satt i nättaket bakom en skymd Isak Wallin.

Murphy med sin första poäng denna säsong

Vi fick inte vänta länge för andra periodens första mål. Tobias Hage gjorde 2-1 efter att han fri i slottet blivit serverad 2-1-målet av den tidigare långtidsskadade Cody Murphy som gjorde sin första poäng för säsongen. Modo var nära att kvittera i mitten av perioden då Patrik Karlkvist kom fri med Werner. Werner tog det första skottet, men var nära att slå in returen i eget mål. Björklövens backar var dock snabbt till undsättning rensade pucken. Modo fick senare även en stolpträff då Emil Molin fick iväg ett direktskott höger om Werner. Modo fick efter en del slit in en kvittering innan periodpausen. Martin Röymark satte ett direktskott som styrdes in i mål via en Björklövenbacks skridsko.

Kapten Andersson visade vägen för Björklöven

Björklöven inledde den sista perioden med att sätta press på bortalaget. Sju minuter in i perioden fick en fri Mattias Granlund chansen att ge hemmalaget ledningen från slottet, men lyckades inte få kontroll på Alex Hutchings pass från sarghörnet. Modo kom senare tillbaka i matchen. Kort efter Granlunds läge var Oscar Öhman nära att styra in gästernas tredje mål för kvällen. Men detta skulle ändå bli Björklövens afton. Lagkaptenen Fredric Andersson satte 3-2 på en spelvändning som startade med en lång passning från Simon Backman i hemmalagets försvarszon. Efter det försökte Modo få till en kvittering, men varken time out eller plockad målvakt hjälpte. Björklöven vann matchen med 3-2 och Tog med det sin fjärde raka seger. Modo åkte ikväll på sin första förlust.

Ett mål och ett par stygn mot sitt gamla lag

Austin Farley gjorde ett av Björklövens mål denna onsdagskväll. Farley som fick lämna Modo i mitten av fjolårssäsongen hade dock inga problem att möta sina gamla lagkamrater.

– Jag tog det som vilken match som helst. De har en ny coach och mycket nytt i deras organisation. De har förvisso en del av deras gamla spelare kvar och jag är fortfarande vän med många av de spelarna. Det är inga “hard feelings”, men när man är på isen är det ju match och man gör allt för att hjälpa Björklöven, så kvällens vinst kändes bra.

I början av tredje perioden fick Farley kliva av för att sy överläppen efter en hög klubba. Han kom dock snabbt tillbaka till spel.

– Jag ramlade och när en spelare passade pucken så fick jag hans klubba i ansiktet, men jag vet inte om det var något fult med det. Läkaren sa att jag behövde några stygn när jag kom tillbaka till båset, men det var snabba och gjorde ett bra jobb.

Björklövens nästa match är borta mot Vita Hästen på måndag. Norrköpingslaget har tre raka segrar inför mötet och Farley tror att man kan behöva höja sin nivå ytterligare för att ta poäng.

– Självklart måste vi ta nästa match till nästa nivå. Vi bygger vidare på denna vinst och försöker rätta till det vi gjorde fel ikväll, för vi gjorde en del saker fel men det är en del av våran utvecklingskurva och vi får kolla igenom matchen på video senare.