Karlskoga tog tredje raka – slog serieledaren

Förra säsongens topplag Karlskoga har hittat formen. När man under måndagskvällen tog emot serieledande Timrå så var det med två raka segrar i bagaget. Och det skulle bli en tredje

Det var dock serieledarna som öppnade matchen bäst. Fjolårssuccén Jonathan Dahlén assisterade fram till Vilmos Gallo som skickade in sitt fjärde mål för säsongen.
När två minuter återstod av den första perioden skulle dock hemmalaget kvittera genom Niklas Lihagen.

Timrå sköt men Owen stod emot

Shane Owen var tillbaka i Karlskogas mål och storspelade. I den andra perioden vann Timrå skotten med 13-6 men Owen var stabil och släppte inget förbi sig. Istället var det Karlskoga som skulle ta ledningen. När klockan stod på 6:32 kom 2-1 målet genom Oliver Eklind som gjorde sitt första mål i årets Hockeyallsvenskan.

Karlskoga höll ut och tog tredje raka

I den tredje perioden var det spelmässigt utklassning från serieledande Timrå och man vann skotten i perioden med hela 14-2. Men Karlskoga lyckades hålla ut och hålla perioden mållös. Man vann matchen med 2-1 trots att man förlorade skotten med 17-39. Timrå jagade en kvittering i slutet men när två minuter återstod blev Jonathan Dahlén utvisad för tripping och matchen kändes avgjord. Shane Owen slutade med en räddningsprocent på 97.44%.

Karlskoga-Timrå 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)
0-1 (13:00) Vilmos Gallo (Jonathan Dahlén)
1-1 (17:54) Niklas Lihagen (Jacob Lundegård, Alexander Leandersson)
2-1 (26:32) Oliver Eklind (David Lilja, Rasmus Bengtsson)
Skott: 17-39 (9-12, 6-13, 2-14)