Karlskoga slog Västervik i toppmötet

Västervik föll hemma mot Karlskoga med 4-1 i kvällens toppmöte. I samband med kvällens vinst för gästerna, ryckte man ifrån Västervik i toppstriden med tre poäng.

I den första perioden fick Karlskogas boxplay jobba hårt. Två boxplay för gästerna i matchens tre inledande minuter. Efter det fick Karlskoga chansen i powerplay. Trots spel 5 mot 4 var det Västervik som nätade först genom Emil Georgsson. Karlskoga kvitterade dock i samma powerplay då poängliga-ledaren Carl Persson hittade en lucka bakom Jonas Fransson i Västerviks kasse.

30 skott, ett mål

Både Västervik och Karlskoga sköt en hel del skott i den andra perioden. 13-17 blev skotten i andra perioden, men vi fick bara se ett av dessa skott passera mållinjen. Fredrik Höggren blev periodens enda målskytt då han blev assisterad av Thomas Valkvae-Olsen tre minuter innan pausvila.

Karlskoga stängde matchen sent

Västervik hade chansen att få in en kvittering tidigt i perioden. Hemmalaget fick spela 5-3 i nästan en hel minut i periodens inledning, men kunde inte överlista Karlskoga-keepern Emil Kruse. Efter bra spel i numerärt överläge och bra press på gästerna kom 1-3 istället för 2-2. Carl Berglund gjorde sitt tredje mål för säsongen bara fyra minuter innan slutsignalen. Minuten senare kunde även Henrik Larsson titelera sig som en målskytt för kvällen då han satte 1-4 i tom bur.

Karlskoga vinner matchen och tar med det tag i taktpinnen i tomstriden före just Västervik.

Matchfakta: Västervik IK – BIK Karlskoga 1-4 (1-1,0-1,0-2)