Karlskoga ångar på i Hockeyallsvenskan

BIK Karlskoga tog poäng för 13:e hemmamatchen i rad när Björklöven besegrades med 4–2. Poängkungarna Victor Ejdsell och Carl Persson hade stor uppvisning.

Serieledande Karlskoga tog emot Björklöven hemma i Nobelhallen under onsdagskvällen. Senast lagen möttes i Nobelhallen var den sjätte oktober. Då vann Björklöven med 1–0 – och det var senaste gången Karlskoga gick poänglöst på hemmaplan. Bortalaget skulle även inleda den här matchen bäst. Trots att man har sämst statistik i hela ligan i numerärt underläge lyckades man ta ledningen med en man mindre på banan mot seriens bästa powerplay-lag. Detta efter att Andrew Engelage i Karlskoga-kassen agerat övermodigt bakom eget mål och – via David Lindquists skridsko – skänkt pucken till Lucas Sandström.

Baklängesmålet tände dock hemmalaget som strax fick en ny chans i powerplay – och då kom kvitteringen. En tjusig passning från poängligaledande Victor Ejdsell gav Thomas Valkvæ-Olsen ett läge han inte kunde missa.

Karlskoga-dominans

Tidigt i den andra perioden satte sig hemmalaget i förarsätet målmässigt. Henrik Larsson slängde pucken mot mål, där Carl Berglund kunde styra in den in bakom Linus Fernström. Efter målet tog Karlskoga ett rejält grepp om spelet och hade bud på fler mål. En dominans som höll i sig perioden ut, där värmlänningarna skapade flera kvalificerade målchanser. Det enda Björklöven åstadkom var några halvchanser som i sin tur tillkom efter slarv från hemmalaget.

I slutet av perioden fick Karlskoga chansen att utöka sin ledning i spel fem mot tre, men Björklöven lyckades reda ut stormen.

Skyttekungen avgjorde

I den tredje perioden var det återigen Karlskoga som var det hetare laget. Man hade flertalet chanser att utöka sin ledning tidigt, men Linus Fernström lyckades länge hålla kvar sitt lag i matchen. Till slut fick han dock kapitulera två gånger om när Karlskogas skyttekung Carl Persson nätade dubbelt upp.

Björklöven gjorde ett tappert försök trots det stora underläget, men kom aldrig närmare än en reducering som slipade till siffrorna till 4–2 i slutminuten. Målet gjordes av Axel Ottosson och var Björklövens andra mål i numerärt underläge i matchen.

BIK Karlskoga – IF Björklöven 4–2 (1–1, 1–0, 2–1)
1–0 (09.09) Lucas Sandström (David Lindquist) i numerärt underläge
1–1 (16.06) Thomas Valkvæ-Olsen (Victor Ejdsell, Alexandre Lavoie) i numerärt överläge
2–1 (22.19) Carl Berglund (Henrik Larsson)
3–1 (49.34) Carl Persson (Simon Mattsson, Victor Ejdsell)
4–1 (53.20) Carl Persson (Simon Mattsson, Victor Ejdsell)
4–2 (59.28) Axel Ottosson (Jonas Emmerdahl, Linus Fernström) i numerärt underläge
Skott: 38–24
Utvisningar BIK: 3×2 IFB: 6×2
Domare: David Bergman
Linjemän: Peter Almerstedt, Rickard Nilsson