BIK Karlskoga bortaslog Almtuna – Engelage stor hjälte

BIK Karlskoga hakar på Mora i toppen av HockeyAllsvenskan efter kvällens bortavinst mot Uppsalalaget Almtuna IS.

Bortalaget Karlskoga rivstartade genom att förre Almtunaspelaren Henrik Rommel kunde göra 0-1 för värmlänningarna. En reducering kom drygt sju minuter in genom William Quist som assisterades av Wilhelm Westlund och Linus Sandin. Men innan första aktens slut hade Simon Mattsson och Mikael Eriksson hunnit med att göra både 1-2 och 1-3 till BIK Karlskoga.

Almtuna försökte trycka på för en reducering och hemmalagets Ludwig Blomstrand satte 2-3. Glädjen var dock kortvarigt. Bara 1:03 senare gjorde Victor Ejdsell 2-4.
Matchens sista mål föll även det i andra perioden när Alex Lavoie kunde sätta slutresultatet till 2-5 för bortalaget BIK Karlskoga i Uppsala.