Berglind matchvinnare när BIK tog extrapoängen

BIK Karlskoga gästade Oskarshamn under onsdagskvällen. En match som slutade med ett övertidsavgörande i bortalagets favör.

Det var två lag med flera spelare högt upp i poängligan som ställdes mot varandra ikväll. Mittenlaget Oskarshamn fick besök av topplaget BIK Karlskoga hemma i Be-Ge Hockey Center.

Den första perioden präglades av bra målvaktsspel. 15–9 blev skotten med fördel hemmalaget. Gästande Karlskoga fick chansen i numerärt överläge och hemmalaget Oskarshamn fick den chansen en gånge men den första perioden slutade mållöst.

Engelage visar klass

I den andra perioden så fortsatte BIK-målvakten Andrew Engelage spela bra och efter sju minuters  spel i andra så fick hemmalaget Oskarshamn en straff. Manuel Ågren får chansen att spräcka målnollan men misslyckas. Fortsatt 0–0 alltså. Efter den möjligheten för hemmalaget så fick båda lagen chansen med fler spelare på banan men fortsatt mållöst efter två perioder och en riktigt bra period från Engelage som stoppar 17 skott.

Fortsatt mållöst

Det händer väldigt sällan att hockeymatcher slutar mållöst men det blir fallet efter 60 minuters spel den här kvällen. Hemmalaget får i och för sig chansen i spel fem-mot-fyra och tar timeout med några minuter kvar men utan resultat och det är dags för förlängning efter att både Victor Ragnewall och Andrew Engelage storspelat i respektive mål.

Två minuter räcker

Förlängning väntar och det tar ganska exakt två minuter innan avgörandet skulle komma. Det är Karlskoga’s assisterande lagkapten och back, Victor Berglind, som avgör matchen. Han sätter sitt tredje mål för säsongen framspelad av Simon Mattsson och Henrik Larsson och skjuter extrapoängen till Karlskoga.

IK Oskarshamn – BIK Karlskoga 0–1 (0–0, 0–0, 0–0, 0–1)
0–1 (61.59) Victor Berglind (Simon Mattsson, Henrik Larsson)
Skott: 41–22 (15–9, 17–9, 9–3, 0–1)
Utvisningar IKO: 5×2 BIK: 3×2
Domare: David Bergman
Linjemän: Tom Wågström, Peter Almerstedt