AIK tog sjunde raka när man slog Almtuna

AIK tog emot gästande Almtuna på Hovet under söndagskvällen. Men det skulle bli en rafflande avslutning där bortalaget pressade på för en kvittering men Stockholmarna lyckades hålla undan och vinna. Därmed tog man sin sjunde raka seger i HockeyAllsvenskan.

Den första perioden innehöll massor av mål. AIK skulle ta ledningen redan efter fyra minuter när forwarden Joakim Thelin kunde hitta in med en puck bakom Almtunas målvakt Jonas Johansson. Bara minuter senare kvitterade den tidigare Rögle-spelaren Erik Santesson till 1-1 efter att ha tagit tillvara på en målvaktsretur. Men det var AIK som låg i förarsätet och Jesper Bratt skulle utöka ledningen till 2-1 när han enkelt kunde lura Almtuna-försvaret. Än en gång skulle Almtuna replikera när den rutinerade forwarden William Quist tog tillvara på ett läge. Strax innan periodens slut såg AIK till att gå till pausvilan med en 3-2 ledning efter att Jonas Almtorp gjort mål.

Bratt gjorde sitt andra mål för kvällen

Matchens var fortsatt underhållande och AIK fortsatte att övertyga i periodens mittakt. Med fyra minuter kvar av perioden kunde Jesper Bratt göra sitt andra mål för kvällen när han snyggt lirkade in 4-2 bakom Almtuna-målvakten. Precis innan periodens slut skulle man också utöka ledningen till 5-2 genom AIK-produkten Michael Lindqvist.

AIK fortsätter att övertyga

Den tredje perioden var Almtunas period och redan efter 20 sekunder hade man reducerat genom Ludwig Blomstrand. Det dröjde inte mer än åtta sekunder efter reduceringsmålet innan man slog till igen, denna gången var det William Quist som var sist på pucken. 5-4 och en rafflande avslutning väntade. Bortalaget fortsatte att pressa på och var flera gånger om nära ett kvitteringsmål men AIK kunde stänga matchen efter att man utökat ledningen till 6-4 genom Jesper Frödén. Närmre än så kom inte gästerna och AIK höll undan och tog i samband med vinsten sin sjunde raka seger i HockeyAllsvenskan. AIK ligger på sjunde plats i den HockeyAllsvenska-tabellen medan Almtuna ligger precis ovanför strecket sju poäng efter AIK.

AIK – Almtuna (3-2, 2-0, 1-2)
1-0 (04.43) Joakim Thelin (Anders Eriksson, Simon Fernholm)
1-1 (08.06) Erik Santesson (Marcus Oskarsson, Albin Lundin)
2-1 (11.45) Jesper Bratt (Jacob Spångberg)
2-2 (15.54) William Quist (Linus Sandin, Albin Fornell)
3-2 (17.37) Jonas Almtorp (Jens Jakobs, Simon Fernholm)
4-2 (36.50) Jesper Bratt (Fredrik Karlström, Victor Ekarv)
5-2 (38.08) Michael Lindqvist (utan assist)
5-3 (40.20) Ludwig Blomstrand (Erik Flood, Victor Rollin-Karlsson)
5-4 (40.28) William Quist (Linus Sandin)